Tvrtka Scotsman vodeći je svjetski proizvođač ledomata. Nakon više od pola stoljeća istraživanja, inovativnosti i vrhunske usluge, u svijetu danas postoji više od milijun ledomata koji se koriste u različitim ugostiteljskim objektima kao što su caffe barovi, restorani, zalogajnice, pubovi, noćni klubovi ili hoteli. Primjena Scotsman ledomata vidljiva je na putničkim brodovima te kruzerima, čime se usluga putovanja podiže na zavidnu razinu.

S obzirom na to da je riječ o ledomatima koji proizvode više različitih oblika leda, isti se koriste i u ribarnicama za izlaganje riba, za potrebe švedskog stola ili za brzo hlađenje vina ili pjenušca.

Ledomati ScotsmanLedomati za izradu leda Gourmet

Gourmet kocka leda bistra je i čvrsta te se sporo otapa. Izrađuje se raspršivanjem vode na pothlađeni horizontalni isparivač. Sporo se otapa i brzo hladi tekućinu, osiguravajući dugotrajnu svježinu svih napitaka. Unaprijedite i olakšajte poslovanje vašeg hotela, restorana, bara, zalogajnice ili bilo kojeg drugog ugostiteljskog objekta te nabavite MXG ili AC / AE model Scotsman ledomata na vrijeme. Vaši će gosti zasigurno primijetiti razliku!
MV serija Scotsman ledomata najbolje je rješenje za proizvodnju leda u obliku kocke, koji sa svojih šest stranica osigurava odličnu izmjenu topline i hlađenje napitaka u rekordnom vremenu. S obzirom na to da je riječ o tehnologiji vertikalnog isparivača, troškovi potrošnje (električne energije i vode) iznimno su niski u odnosu na veliku količinu dobivenog proizvoda. Ledomat proizvodi kocke različitih veličina, stoga se lako mogu prilagoditi obliku i veličini čaše. MV serija ledomata iznimno je korisna i cijenjena u restoranima, kantinama i lancima brze hrane.

Ledomati za izradu leda u obliku štapića i pločica

Led u obliku zbijenih granula dostupan je u više veličina; štapići, mikro kockice pravilnog oblika te komadići leda nepravilnog oblika (pločice). Važnost ledomata za proizvodnju ovakvih vrsta kockica leda (MFN S Scotsman, AFC Scotsman) prepoznali su brojni restorani, zalogajnice, noćni klubovi, barovi pa čak i turistički brodovi. Led u obliku štapića i pločica najbolji su izbor za smoothie te za gazirane napitke jer potiču stvaranje sloja koji pluta na površini napitka, sprječavajući hlapljenje tekućine i osiguravajući dugotrajnost.

Ledomati za izradu leda u granulama

Led u granulama najprirodniji je oblik leda. Iznimno je prikladan i jednostavan za upotrebu. Postoje dvije serije Scotsman ledomata (AF i MF Scotsman) koje proizvode led u granulama:

  1. Serija Flaker: led u granulama (25% vlažnosti) prikladan je za ukrašavanje i uređivanje na ravnim površinama.
  2. Serija Super Flaker: ledomat proizvodi čvršći i gušći led koji se, samim time, sporo otapa. Ovu prednost Scotsman ledomata prepoznali su brojni restorani, ribarnice i ostali ugostiteljski objekti kojima je ovakva vrsta leda najpotrebnija, kako bi se održala svježine hrane u izložbenim vitrinama.

Lističasti led

Za proizvodnju lističastog leda preporučujemo MAR modele Scotsman ledomata. Riječ je o najhladnijem obliku leda, veoma suhom s manje od 2% vode. S obzirom na to da se ovakav led topi prilično sporo i kontinuirano, u vašem poslovanju neophodan je ledomat MAR Scotsman, koji održava maksimalnu svježinu namirnica u velikim izložbenim površinama poput ledenih podloga. Ova serija ledomata idealna je i za prijevoz kvarljive hrane.
Ledomat na kovanice idealno je rješenje za autokampove, benzinske postaje i apartmanska naselja, osobito u vrućim ljetnim mjesecima.

Ostale karakteristike ledomata Scotsman

  • Maksimalna dnevna proizvodnja leda Scotsman ledomata ovisi o kapacitetu spremnika za led. U nekim slučajevima ona doseže i do 450 kg kocki leda, odnosno 45 000 kocki leda.
  • Veličina kocke može se prilagoditi veličini čaše (mala, srednja ili velika kocka)
  • Elektronska kontrola: tijekom godine uslijed varijacija koje se javljaju između temperature okoline i vode, Scotsman ledomat ne podliježe nikakvim nepravilnostima; izvrsna kvaliteta uređaja i njegova produktivnost ostaju nepromijenjeni.
  • Sustav za sprječavanje taloženja kamenca čini Scotsman ledomate potpuno sigurnima, jer se kamenac pohranjuje isključivo na za to predviđenom mjestu.
  • Jednostavnost čišćenja: omogućen je pristup kondenzatoru i filtru zraka s prednje strane, čime se štedi novac i vrijeme te se ujedno osigurava dugotrajnost odabranog ledomata.
  • Isparivači za led izrađeni su od nehrđajućeg čelika.

Podignite razinu vaših usluga već danas. Odlučite se za ledomate Scotsman te učinite vaš restoran, hotel ili zalogajnicu jedinstvenim mjestom koji će svi rado posjećivati!