Na tržištu postoji široka paleta profesionalnih kuhinjskih sudopera koji se razlikuju po načinu izrade, dimenzijama ili dodatnim karakteristikama kao što su jedno korito, dva korita, tri korita, ocjedna ploha s jedne strane ili polica ispod sudopera, zatvoreni s vratima i bravicom itd..

NIKO sudoper s 2 korita i ocjednom plohom neizostavni je dio svake profesionalne kuhinje jer osigurava jednostavnije pranje većeg broja posuđa i pribora kao i njihovo cijeđenje na ocjednoj plohi. Standardne su veličine: 160 x 60 x 85/95 cm te 180 x 70 x 85/95 cm.

Sastoji se, dakle, od dva korita veličine 40x50x25 cm ili 50x50x30 cm i  ocjedne plohe s lijeve ili desne strane.

Na sudoper je moguće ugraditi miješalicu za vodu s visokim tušem.

Ovakvi sudoperi se koriste, osim u profesionalnim kuhinjama i u raznim proizvodnim pogonima npr. proizvodnja i prerada voća, povrća, kolača, čokoladnih proizvoda, mliječnih  proizvoda (sirevi, mliječni namazi), mesa i mesnih proizvoda, kozmetičkih proizvoda itd.

Izrađen od nehrđajućeg čelika sa zaštitom zida ovaj moderni sudoper NIKO s dva korita savršeno će se uklopiti u svaku kuhinju namijenjenu profesionalnom poslovanju. Jednostavno se postavlja, a još jednostavnije održava.

NIKO sudoperi su proizvod iz naše proizvodnje i moguće ga je prilagoditi s obzirom na namjenu, prostor i potrebe.

Kao rezultat višegodišnjeg iskustva u radu s ugostiteljskom opremom, uočivši potrebe kupaca, 2003. godine pokrenut je vlastiti proizvodni pogon za proizvodnju ugostiteljske opreme iz nehrđajućeg čelika, inox.

Iz našeg proizvodnog pogona svakodnevno izlaze gotovi proizvodi sa vlastitom robnom markom NIKO.