Nikada se neće precijeniti važnost i kvaliteta vrhunskog posuđa za pripremanje hrane, posebno kada je riječ o profesionalnoj upotrebi. Za razliku od kuhanja, pripremanje hrane pečenjem skroz je drugačije. Krajnji rezultat ne ovisi samo o korištenim namirnicama i njihovoj svježini nego i o obliku, veličini i materijalu posude za pečenje.

Aluminij je izvrstan materijal za pečenje hrane jer dobro provodi toplinu, što na kraju rezultira ravnomjernim pečenjem. Ne treba čuditi činjenica da se sve više profesionalaca odlučuje upravo za posuđe izrađeno od aluminija.

Riječ je o kvalitetnom metalu koji u kontaktu s kisikom oksidira i stvara tanki zaštitni sloj koji sprječava koroziju. Ovdje posebno valja istaknuti tavu za pečenje izrađenu od čistog, 99% aluminija, idealnu za pripremanje pekarskih i slastičarskih proizvoda. Debljina aluminija iznosi 1 mm, što je dovoljno za ravnomjerno pečenje u cijeloj tavi. Kao takva idealna je za upotrebu u profesionalnoj pećnici.

Dodatne karakteristike pekarske tave:

  • aluminij: 1 mm
  • dimenzije: razne (60×40 cm, 43×33 cm itd)
  • prikladna za kontakt s hranom (svi potrebni certifikati)
  • s punim dnom ili
  • rupičasta (perforirana) čime se postiže ravnomjernije i brže pečenje proizvoda, s obzirom na lakši prodor toplog zraka,
  • s tri ruba prema potrebi
  • lagana i praktična za profesionalnu upotrebu

 

 

 

 

 

 

 

Prednosti pekarske tave izrađene od aluminija

Aluminij je uobičajena vrsta metala od kojeg se izrađuje najrazličitije kuhinjsko posuđe i pribor. Nije težak, stoga je svaki lonac, svaka pekarska tava i bilo koje drugo posuđe prilično lagano, a samim time, i jednostavno za upotrebu.

Posuđe izrađeno od aluminija je dugotrajno, pod uvjetom da se dobro održava.Aluminij jako dobro provodi toplinu, što je ujedno razlog zašto se aluminijska tava može zagrijati vrlo brzo i tako skratiti vrijeme pečenja.

Na kraju, aluminijska tava je izdržljiva i robusna, za intenzivnu upotrebu.

Pekarska tava je kao takva namijenjena za pečenje raznih pekarskih proizvoda, tjestenine, kolača i ostalih slastica te je odavno pronašla svoje mjesto u pekarama, slastičarnicama, restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima.