Led u granulama je najprirodniji oblik leda. Proizveden je na temperaturi nešto nižoj od 0°C te je iznimno prikladan i jednostavan za upotrebu. Osim za održavanje temperature hrane koristi se i za ukrašavanje i uređivanje na ravnim površinama.

Flake varijanta leda u granulama sadrži 25% vode, što znači da je led „mokar“. Kao takav je široko primjenjiv u raznim ugostiteljskim objektima. K tome je jednostavan za korištenje. Najčešće se koristi u ribarnicama i u restoranima, točnije u izložbenim vitrinama za ribu. Osim toga, iznimno je praktičan i prikladan za izradu smrznutih i osvježavajućih napitaka, kao i za primjenu kod svježeg voća.

XSafe je prirodni sanitarni sustav koji je u ugrađen u ledomatu radi održavanja kompletne oprema za proizvodnju leda čistom i sigurnom. Sustav radi 24/7, uništava više od 99% virusa i bakterija tako da znatno smanjuje stvaranje i nakupljanje plijesni, prljavštine, gljivica, nečistoće i neugodnih mirisa.

Radi na principu tehnologije ultraljubičastog svjetla bez kemikalija. XSafe koristi snažnu UV svjetlost za stvaranje reaktivne smjese kisika, ozona i foto-plazme koja neprestano cirkulira u zraku kroz čitavi ledomat. Takva smjesa prelazi preko čistih dijelova te samim time sprječava se rast virusa, bakterija i gljivica.

 

Osnovne karakteristike ledomata

  • Količina leda kod AF modela: od 73 kg/24 sata do 200 kg/24 sata, ovisno od modela ledomata
  • Jednostavno, sigurno i pouzdano rukovanje
  • Vanjski dijelovi izrađeni su od nehrđajućeg čelika, ugodnog su izgleda i vrhunske završne obrade
  • Jednostavan pristup prednjem zračnom filteru
  • Jednostavno korištenje: lampice na uređaju pokazuju status rada

 

Agion tehnologija čini proizvod čišćim i produžuje mu vijek trajanja. Ima ugrađenu zaštitu koja djeluje 24/7 na otpornost rasta mikroba i na razvoj neugodnih mirisa.

Tu je indikator upozorenja o čistoći filtera; naime, svjetlucanjem podsjeća na to da je potrebno očistiti filter.

Temperatura prostorije i temperatura vode se mogu mijenjati s vremenom, ali ledomat će imati istu temperaturu. Riječ je o elektronskom upravljanju.

Kao što smo ranije spomenuli, filteru zraka se pristupa sprijeda. Na principu “uradi sam” čišćenjem se štedi vrijeme i novac, a vaš će ledomat imati duži životni vijek.

Ergonomski pristup ledu s kliznim vratima značajno olakšava posao barmena, budući da se vrata podižu jednim dodirom i kliznu u stranu.

Ne propustite jedinstvenu priliku; nabavite AF model ledomata Scotsman i priuštite vašim gostima savršene i opuštajuće trenutke uz omiljene hladne napitke i osvježavajuća pića.