Od svojih početaka davne 1949. godine pa do današnjih dana pokretačka snaga Krampouza, proizvođača pekača palačinki i vafli, je težiti za vrhunskom izvedbom i kvalitetom. Tako je svaki Krampouzov pekač svjedok visokog standarda, znanja i umijeća svih koji su kovali povijest i identitet ovoga brenda iz Bretanje u Francuskoj.

Krampouz s obzirom da pridaje veliku važnost na porijeklo i kvalitetu sirovina i komponenti, u svoju poslovnu strategiju uveo je suradnju isključivo s lokalnim francuskim partnerima, tako da su pekači palačinki i vafli doista pravi bretonski, francuski proizvod.

Osim toga i naziv brenda Krampouz na bretonskom znači – palačinka.

Počevši s plinskim pekačima palačinki, idejni pokretač i osnivač Jean-Marie Bosser odlučio je poboljšati tehničke karakteristike svojeg proizvoda. Tako je dizajnirao ploču pekača s posebnim „naborima“ za apsorpciju topline, te je zahtijevao od svojih suradnika visoku kvalitetu izrade i završne obrade proizvoda, što je postalo zaštitnim znakom ovoga brenda.

1971. Krampouz predstavlja prvi profesionalni električni pekač palačinki, uzdrmavši time tadašnje bretonske profesionalce naviknute na rad s plinskim uređajima. No, unatoč predrasudama, pekači na struju pokazali su se odličnim potezom, gotovo malom revolucijom u pripremi lokalnog, bretonskog slanog i slatkog jela, koje se polako počelo širiti izvan granica Bretanje, po Europi i još dalje.

U narednim desetljećima, pa do danas Krampouz nastavlja svoj razvoj i postaje svjetski vođa na tržištu profesionalnih pekača palačinki i vafli. Ključ uspjeha?

U Krampouzu poručuju: Nikada ne žrtvovati kvalitetu i primijeniti pobjedničku formulu na kojoj je izgrađen ugled poduzeća, a što danas predstavlja njegov  DNK – inovativnost, pouzdanost, robusnost i jednostavnost pri upotrebi.

S izumom pekača palačinki, kakvog poznajemo danas, Krampouz je razvio znanje i umijeće u proteklih više od 70 godina dizajniranja i proizvodnje pekača. Upravo to znanje i iskustvo su jamstvo kvalitete koja traje i koje se prenose godinama sa zaposlenika na zaposlenika.